tisdag 11 oktober 2011

Toscakaka

Det här behöver du…
50 g margarin eller smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Glasyr:
100 g flagad sötmandel
75 g margarin eller smör
½ dl socker
½ dl ljus sirap
1½ msk vetemjöl
1½ msk mjölk
Så här gör du…
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa formen, helst en med löstagbar kant.
2. Smält smör i en kastrull och häll i mjölken, den kan gärna bli varm. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Tillsätt den varma mjölken,smöret och vaniljsocker. Rör till sist ner mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i formen.
4. Grädda den nätt och jämnt färdig, ca 20 min i nedre delen av ugnen. Under tiden gör du glasyren!
5. Glasyren: Hacka mandeln eller använd flagad mandel. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, sirap, mjöl och mjölk. Sjud blandningen under omrörning tills den tjocknat. Rör ner mandeln.
6. Bred glasyren över kakan. Sätt in den lite högre upp i ugnen och grädda tills glasyren fått färg, ca 15-20 min. Låt kakan svalna innan den tas ur formen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar